Tips: Zo maak je de ochtend draaglijker

zo maak je de ochtend draaglijker spring je bed uit tips
Ben jij een avondmens en vind jij het moeilijk om ’s morgens je bed uit te komen? I feel you. Ik ben, net als jij, een avondmens en voel vrij weinig voor de ochtend. Toch kom ik iedere ochtend rond een uur of zeven mijn bed uit. Ja, ik heb immers ook mijn verantwoordelijkheden en geloof het of niet, ik ben een happy girl, ook tijdens de vroege uurtjes. Geloof me, met deze tips wordt de ochtend ook voor jou draaglijker.

1. Beloof jezelf een voortreffelijk ontbijtje. 
Ik begrijp dat je spreekwoordelijk gezien een moord zal doen voor een paar minuten extra slaap in de ochtend. Toch is ontbijten belangrijker dan je denkt en krijg je er zelfs een beter humeur van. Maak het jezelf makkelijker en serveer een voortreffelijk en snel ontbijtje zoals deze vegan appeltaart.Wedden dat jij je bed uit komt!

2. Bereid jezelf voor en leg je spullen klaar.
Geef toe. Wat is er nu vervelender dan ’s morgens op zoek gaan naar iets als een laptopoplader, omdat je niet meer weet waar je dat kreng hebt neergelegd. Bereid jezelf voor. Maak je school- of werktas klaar en leg je kleding klaar. Dat scheelt een heleboel stress en je kunt net even iets langer in bed blijven liggen.

3. Ga eerder naar bed.
Ik weet precies wat je nu denkt. Eerder naar bed gaan is volgens jou geen optie, je bent immers écht nog niet moe om tien uur. Neem een warme douche, drink een kop thee, leg je telefoon aan de kant en ga gewoon eens eerder in je bed liggen. Je zult zien dat het dan steeds makkelijker wordt.

4. Ga ’s ochtends trainen.
Zoals jullie weten ben ik geen ochtendmens. Toch vind ik trainen in de ochtend heerlijk. Zo’n training maakt je lichaam wakker, geeft je energie en dit voel je de hele dag. Je bent energieker en vrolijker. Het proberen waard dus.

5. Verander jouw snooze-patroon of stop er helemaal mee. 
Laat ik eerlijk zijn. Helemaal stoppen met snoozen is me nog niet gelukt. Wel heb ik mijn snooze-patroon aangepast van 45 naar 10 minuten. Mijn vriend blij, ik blij. We slapen nu niet alleen een dik half uur langer, maar voelen ons de rest van de ochtend ook meer uitgerust. Ik raad iedereen aan om korter te snoozen en te gaan voor een snooze-loze-ochtend.

6. Zorg voor ritme, ook in het weekend. 
Natuurlijk is het heel verleidelijk om in het weekend tot een uur of 12 in bed te blijven liggen, maar dit helpt je niet de ochtend draaglijker te maken. Het is belangrijk om ritme te creëren, ook in het weekend. Je zult zien dat je de rest van de week ook makkelijker je bed uit komt.

7. Praat jezelf uit bed.
Ja, ook in jou schuilt een salesman. Zeg maar dag tegen dat ‘het is nog zo vroeg’ geklaag en benoem de positieve kanten van een nieuwe dag. Overtuig jezelf en stap met een goed gevoel uit bed.

Outfit credits: Jogha, Nike

 • Mayke

  Dit zou ik ook moeten doen..

 • Manon

  Goede tips! Dat snoozen wordt nog een lastige.

 • Gisele van Bergen

  Dit is zooo herkenbaar!!

 • Sandra Neeken

  Goede tips Anouk! In de lente en zomer vind ik het helemaal niet zo moeilijk om smorgens vroeg op te staan. Ik vind het zelfs best wel fijn, maar zodra het weer donkerder wordt en de wintertijd begint, lukt het niet meer. Kent iemand dit ook?

 • Senne

  Ik sta eigenlijk alleen op als ik verplichtingen heb. Op een vrije dag blijf is makkelijk tot twaalf uur ’s middags in bed liggen. Ik wil dat zo graag veranderen. Ik ga je tips gebruiken!

 • STAY UP TO DATE