Trend: Souping (+ recept)

nederlandse food trends 2015 souping het nieuwe juicen gezonde soep be fit and fash
Een van de upcoming trends in de food industrie is souping: de warme variant van alle powerjuices, smoothies en gezonde sappen. Net als bij juicing, worden ook bij souping, alle ingrediënten zoals verse groente, fruit, specerijen en kruiden fijngemalen in een blender. Het grote verschil is natuurlijk dat het na het blenden wordt opgewarmd. Dankzij souping kun je op een snelle en gemakkelijk manier meer groenten toevoegen aan je voedingspatroon. Zonder vervelende conserveringsmiddelen en kleur- geur- en smaakstoffen, zoals bij de voorverpakte winkelversie. Daarnaast zit het voordeel in de kracht van de voedingsstoffen, deze blijven namelijk behouden tijdens het souping proces. Volgens de Amerikanen geeft het drinken van soupjuice een schoon, genezend en oppeppend gevoel. Ik ben enthousiast, jij ook?

Gistermiddag maakte ik een tomaten-basilicum soupjuice. Verrassend vond ik de pure en krachtige smaak. Het recept vind je hieronder.

Wat heb je nodig?
– tomaten
– basilicum
– wortelen
– selderij
– uien
– knoflook
– scheutje water

Hoe maak je de tomaat-basilicum soep?
– Mix alle ingrediënten in een blender
– Voeg wanneer nodig een scheutje water toe, om te de soep te verdunnen
– Giet de soep over in een pan en verwarm deze gedurende 10 minuten op laag vuur
– Serveer de soep met een stuk speltbrood of bewaar de soep voor een later tijdstip in een jar.

nederlandse food trends 2015 souping het nieuwe juicen gezonde soep be fit and fash tomaten basilicum soep recept

 • Hilde Laarman

  Bijzonder! Ik heb het nog nooit geprobeerd maar het klinkt erg positief. De voedingsstoffen worden lekker behouden en de groente houdt haar kracht. Ik ben benieuwd. Jouw receptje ga ik bewaren. Dankjewel Anouk!

 • Dit is brand new voor mij. Klinkt heel aangenaam en lekker.

 • Linda

  Dit helemaal nieuw voor mij. Je maakt me nieuwsgierig..

 • Jenny van Hameren

  Wow dit klinkt interessant zeg! Ik ga dit onthouden 🙂

 • Lenneke Grooijen

  Ik heb nog nooit eerder van de trend souping gehoord. Het klinkt wel erg interessant en ik zag op google dat het in de USA al helemaal hot is. Je hebt de trends goed in de gaten Nouk, goed bezig! Ik ga binnenkort zeker aan de trend meedoen 😉 -X- Lenneke

  • Dat klopt inderdaad! In Amerika is souping al helemaal ingeburgerd.
   Zeker eens proberen Lenneke, de smaak en de energie boost die je krijgt van een simpel kopje soep is echt verrassend 😉

 • Hmm dat ziet er goed uit! Lijkt me toch lekkerder dan een koude groene smoothie!

 • Uhhh waarom heet dit soupjuice? Een nieuwe naam voor een eeuwenoud iets? Dit is toch gewoon soep? Zo maak ik het al jaren. Ik hou niet van stukken groentes in mijn soep en pureer het altijd. Ook erg kindvriendelijk met al die verborgen groente. Of wat maakt dit anders?

  • Hi Marly,

   Soupjuice is niet gewoon een soep. Normaal gesproken worden de ingrediënten verhit en daarna gepureerd tot een soep. Wanneer je de soep via de souping wijze maakt, doe je het precies andersom: eerst pureren in een blender en daarna verwarmen. Hierdoor is de soep veel krachtiger. Probeer het maar eens, je merkt duidelijk verschil!

   Groetjes,
   Anouk

   • Sandra Neeken

    Klinkt super interessant! Ik ga het vanavond proberen 🙂 xxx

 • Mar Ly

  Als jij je recepten nou eens juist calorierijk zou maken op een gezonde manier heb je denk ik hét gat in de markt. Veel zieke /kankerpatiënten, mensen met slikproblemen zouden blij zijn met dit soort recepten die makkelijk weg te krijgen zijn.
  Als ik naar mijn schoonmoeder kijk die nu niet meer kan kauwen… Is echt lastig om gezond aan te komen met makkelijke recepten. Bijna alle smooties er zijn gericht op afvallen of sporten.

  • Er zijn meerder blogs die inspelen op gezond aankomen en waar dus ook dit soort recepten te vinden zijn. Google maar eens op ‘gezond aankomen’. Persoonlijk heb ik andere doelen, vandaar dat mijn focus ook niet ligt op aankomen en kcalrijk eten. Ik speel vooral in op de trends rondom gezonde voeding en de combinatie met sport.

  • Neeltje

   Mar Ly, Ik heb persoonlijk het idee dat je de strekking niet helemaal begrijpt. De blog van Anouk staat in het teken om een gezonde levensstijl nog nét die extra gezonde boost te geven. Ik kan begrijpen dat het heel lastig is om op zoek te gaan naar, maar vooral het vinden van, goede alternatieven voor mensen die niet meer de mogelijkheid hebben om normaal voesel te nuttigen. Wanneer je op zoek bent hiernaar lijkt het me beter op daar gericht naar te zoeken en niet Anouk’s blog hiervoor te gebruiken en harde kritiek op te leveren. N.B.: Wanneer je Anouk zou vragen om te zoeken hiernaar of mee te denken zou zit dit met veel plezier doen.

 • Sandra Neeken

  Ga het vanavond maken. Ik ben erg benieuwd Anouk! 🙂

 • Rox

  Ik ben gek op tomatensoep en ben erg benieuwd naar deze versie. Dat wordt mijn moeder lief aankijken vanavond haha 😉

 • YasmineHK

  Ik ben super nieuwsgierig!!

 • STAY UP TO DATE