Work-out: Rollend van je spierpijn af (+ WIN foam roller)

win foamroller matchusports review ervaringen waarom foamrollen
Rollend van je spierpijn af! Het kan met een foam roller. Met deze cilindervormige rol kun je stijve spieren los rollen, weer soepel maken en de pijn verzachten. Het zorgt voor beter herstel, verwijdert triggerpunten -de voelbare verharding in de spier of deel van de spier- en verbetert de doorbloeding.

Foam rollen
Hoe het werkt? Nou, als een massage bij de sportmasseur, alleen neem je nu zelf de touwtjes in handen. Tijdens het rollen oefen je namelijk dezelfde druk uit op je spieren als een masseur zou doen. Evenals een spiermassagebehandeling, is ook foam rollen niet perse prettig. Vooral de eerste paar oefeningen kunnen pijnlijk aanvoelen, maar het is het waard, want hoe meer pijn je voelt, hoe strammer je spieren zijn en hoe meer triggerpunten er dus aanwezig zijn. Pijn betekent dus dat je de roller des te harder nodig hebt. Dit was ook bij mij het geval. De eerste keer rollen was alles behalve fijn, maar de resultaten waren boven verwachting. Na één oefening merkte ik al dat mijn spieren soepeler werden en de triggerpunten verdwenen. Inmiddels gebruik ik de foam roller vóór en na mijn training en heb ik vrijwel geen last meer van stijve spieren of krampen. Het is super easy en effectief: Even rollen en nooit meer last van spierpijn!

De hardheid van het schuim
Ben jij nu ook benieuwd naar de effecten van een foamroller? Probeer het dan gewoon eens! De resultaten zullen je verbazen. Wanneer je op zoek gaat naar een roller zul je zien dat ze in allerlei maten, soorten en prijscategorieën worden aangeboden. Dit heeft te maken met de hardheid van het schuim. Dit bepaalt namelijk het effect dat de foam roller heeft op je spieren. Wanneer het schuim hard is, drukt het meer in je spierweefsel dan een zachtere rol. Hoewel de zachte variant in eerste instantie iets aangenamer zal aanvoelen, is de harde en duurdere variant toch een betere keuze. Dit omdat de zachtere rol sneller vervormt waardoor je hem niet meer optimaal kunt gebruiken.

De foamrollers die ik thuis en in de sportschool gebruik zijn beide van hardere kwaliteit. De foamroller die ik thuis gebruik is van het merk Matchusports en is verkrijgbaar voor een €23,95. Aangezien ik zo enthousiast ben over de roller, maak ik een van jullie graag blij met eenzelfde foamroller. Dus, wil jij rollend van je spierpijn af? Doe dan mee met de actie 😉

WIN!
Volg @befitandfash op Instagram of Facebook
Tag een vriend of vriendin onder de foto

Extra kans maken? Volg @matchusports op Instagram en Facebook, en laat onder dit artikel weten waarom jij de foam roller graag wil winnen.

Op 4 april wordt de winnaar of winnares bekend gemaakt. Gefeliciteerd Romy Roefs (@romyroefs). Jij wint de foam roller! Stuur je even een mailtje met jouw NAW gegevens naar anoukdonkers@befitandfashionable.com? Dan komt de roller zo snel mogelijk jouw kant op!

Nu al starten met rollen? Bestel de foamroller dan bij Matchusports met de code FITFASH15 en ontvang 15% korting. De kortingscode geldt op het volledige assortiment van Matchusports.

win foamroller matchusports review ervaringen waarom foamrollen winacties
Outfit credits: Reebok, Nike

 • Imke

  Klinkt goed zeg.

 • Lisa van Daal

  Oooh nooit meer spierpijn. Wie wil dat nu niet 😏

 • Tineke

  Super ding zeg! Dat moet ik met eigen *spieren* proberen!

 • Marilou

  Ik doe mee!!!

 • Amanda

  Samen met vriendinnetje Kitty waag ik een kansje. Wie wil er nou niet van spierpijn af komen 💪

 • Lenneke Grooijen

  Ik doe mee! Leuk!

 • Sanne

  Ik ben zo benieuwd of dat echt werkt. Wil het super graag proberen. Ik doe dus ook graag mee met de actie.. Duimpjes draaien maar.

 • Anita H.

  Alles voor een gezond en fit lichaam. Vroeger onderging ik regelmatig sportmassages om de boel soepel te houden. Uit financiële overwegingen ben ik daar mee gestopt.

 • STAY UP TO DATE