Work-out: 5 redenen om te trainen in de herfst

Girly meets sporty - Skates girl - Tootz
Ik weet het. Het is koud buiten, de bladeren vallen van de bomen en de windkracht wordt steeds hoger. Heel veel zin om in de buitenlucht te trainen heb je niet. Nu begrijp ik dat hartstikke goed, maar er zijn ook een heleboel fijne dingen aan buiten trainen in deze tijd van het jaar. Dingen die we soms wel eens vergeten en ik je daarom nog even onder je neus duw. Gewoon zodat jij ook motivatie weet te vinden en lekker buiten blijft trainen de komende tijd. – Even doorzetten! Het is het dubbel en dwars waard!

1. Ideale weersomstandigheden
Regenachtige dagen met lage temperaturen klinken misschien niet zo fijn, maar zijn wel de perfecte omstandigheden om in te trainen. Je lichaam past zich snel aan de temperatuur aan en dankzij de grote hoeveelheid zuurstof in de lucht krijg meer zuurstof binnen per ademhaling.

2. Herfstkleuren
Niet alleen de prettige weersomstandigheden maken me blij, ook de omgeving. Zeg nu zelf, wat is de natuur prachtig in het herfstseizoen. Laagstaande zon, gekleurde bladeren, hier en daar een paddenstoel. Wauw! Dat wil je gewoon niet missen! Het geeft mij altijd het gevoel dat ik even los kom van alle dagelijkse dingen, alsof ik even een ben met de natuur. Echt genieten!

3. Een frisse neus halen
Lekker warm binnen om de bank hangen. Dat klinkt natuurlijk erg verleidelijk, maar geloof me. Even een frisse neus halen in de buitenlucht, kan zo goed doen. Dat lusteloze en sombere gevoel dat de herfst soms met zich mee brengt is dan in één klap voorbij. Lekker naar buiten jij!

4. Gezonde blik 
In de zomer hebben we allemaal een lekker kleurtje op ons gezicht. Helaas verdwijnt deze in de herfst langzaam weer. Wat onze uitstraling soms wat bleek en ziekjes kan maken. Gelukkig heeft trainen door weer en wind zijn voordelen: Na een rondje hardlopen in de koude buitenlucht verschijnt er een mooie gezonde blos op je gezicht. Je zult er fitter en gezonder uit zien. Wedden dat jij de zomer niet eens gaat missen!

5. Herfstkost is extra lekker
Vergis je niet. Een stevige, warme herfstkost is natuurlijk altijd smakelijk, maar geloof me nadat jij de kou hebt getrotseerd smaakt ‘ie extra lekker. En schep gerust nog een keertje extra op. Door het koude weer is jouw energieverbruik namelijk hoger dan normaal. Een win-win-win situatie dus 😉

 • Lotte

  Goede tips! Het wordt tijd dat ik weer motivatie vind en naar buiten ga 🙂

 • Lisanne Zwaag

  Je weet het altijd zo te brengen dat ik weer zin krijg om te gaan sporten. Toppertje!!

 • Zolang het droog is vind ik het lekker om een rondje te hardlopen in de herfst. Goede temperatuur en mooie natuur. De laatste dagen met die harde wind en de vele regenbuien sla ik toch liever even over 😉

 • Tamara

  In de regen ga ik niet.. maar de rest van de dagen vind ik het heerlijk. Ook om de redenen die jij noemt! 😊

 • Lenneke Grooijen

  Dit is zóo herkenbaar. Ik ben echt een koukleum.

 • STAY UP TO DATE