Work-out: Te druk is geen excuus

Je hebt het nooit te druk om te sporten Tips om gemotiveerd te blijven en van sporten een gewoonte te maken
Als bezigbijtje kan ik wel stellen dat er altijd tijd is om te sporten. Dat het soms onmogelijk kan lijken, dat kan ik beamen. Een stressvol schema en dan ook nog ergens tijd zien te maken om te sporten? Het voelt als een obstakel, maar toch hoeft dat niet zo te zijn. Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt. Sporten zou moeten voelen als een gewoonte, net als douchen en koken. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je nooit meer het gevoel hebt, dat je het te druk hebt om te sporten? Wel, deze tips helpen je op weg:

1. Efficiënt sporten
Ik zweer bij efficiënt sporten. Echt, vooral in drukke periode doe ik niets anders. Ik hop van de ene naar de andere afspraak en sport gewoon tussendoor, wanneer ik maar even tijd en zin heb. Belangrijk is dat je een training kiest die weinig voorbereiding vergt, zoals hardlopen, interval, HIIT, fitness hoelahoep of oefeningen met je eigen lichaamsgewicht.

2. Stel prioriteiten
Natuurlijk is er meer dan efficiënt sporten, bijvoorbeeld een fijne groepstraining in de plaatselijke sportschool. Voor zulke trainingen is het belangrijk dat je plant. Ik bedoel, we kennen allemaal het excuus ‘Ik ga 18:30 niet meer halen, het is te druk op mijn werk.’. Zie een training als een afspraak bij de kapper. Die zet je immers ook in je agenda en die ga je ook zeker niet cancelen. Het ligt er maar net aan waar je je prioriteiten legt, zoiets als geen tijd bestaat niet.

3. Wees realistisch en kies voor leuk
Oke. Laten we even realistisch zijn. Waar de een dol is op een rondje hardlopen, heeft de ander er een hekel aan. Natuurlijk vereist sporten soms wat discipline om jezelf aan het werk te zetten, maar je maakt het jezelf wel een stuk makkelijk als je kiest voor iets wat je leuk vind. Ben jij dus geen hardloop-fan, kies dan gewoon voor een andere training. Er zijn genoeg mogelijkheden, en dus voor ieder wat wils.

4. Daag jezelf uit
Soms moet je een klein beetje druk uitoefenen op jezelf. Koop een activiteiten tracker en breek je persoonlijke records, of sluit een weddenschap af met je vriend, vriendin of collega. Wedden dat jij gaat als een speer!

5. Iets is beter dan niets
Heb je geen tijd meer voor je gewoonlijke 10 km run? Ga dan gewoon voor de 5, want iets is beter dan niets. Als je het mij vraagt, kan zelfs tien minuten bewegen al een verschil maken.

 • Sanne

  Goede tips!

 • Manouk Sjouw

  Ik herken mezelf zo in dit de laatste week.. Deze tips komen ala geroepen.

 • Janine Veltman

  Ik herken mezelf zo in dat ik heb het te druk, ik sla wel een keertje over.. Deze tips gaan me hopelijk helpen. Dankjewel!

 • Paula

  Motivator 💪

 • STAY UP TO DATE