Work-out: Raak gemotiveerd door jezelf

Wees je eigen motivatie Doelen bereiken in 2016 Goede voornemens behalen Waar motivatie vandaag halen Zo blijf je gemoviteerd Jezelf motiveren
Het nieuwe jaar staat voor de deur en stiekem zijn we allemaal weer bezig met het opstellen van nieuwe doelen. Wat willen we bereiken en wat zouden we misschien willen veranderen ten opzichte van het afgelopen jaar? Doelen opstellen kunnen we natuurlijk allemaal, maar de motivatie vinden om die doelen daadwerkelijk te bereiken is een ander verhaal.

We kunnen ons wel laten inspireren door bekende personen, vrienden, familie of social media, maar uiteindelijk moeten we het helemaal zelf doen. We moeten zelf motivatie vinden om bepaalde dingen te laten of juist te doen, maar wat is motivatie nu eigenlijk precies? En waarom lijkt het alsof sommige personen meer motivatie hebben dan anderen?

Nou, als je het mij vraagt is motivatie niet gebaseerd op het feit of je wel of geen zin hebt. Ik heb ook niet altijd zin om te trainen of om dat chocolade taartje te laten staan, maar toch weet motivatie mij te overtuigen. Motivatie heeft dus niets te maken met datgene doen waar je zin in hebt, want dan zou ik wel verhuizen naar een warm oord, iedere dag ijs eten en bakken in de zon. Tsja, dat gaat natuurlijk niet gebeuren en diep van binnen wil ik dat ook helemaal niet, maar jullie begrijpen vast wel wat ik ermee wil zeggen.

Motivatie is voor mij het nastreven van je doelen. Datgene doen om daar te komen. Het is een kwestie van geven en nemen en juist als je eigenlijk geen zin hebt, datgene doen om dichterbij je doel te komen. Ik ben van mening dat ieder zijn of haar eigen motivatie kan zijn, door simpelweg te beseffen dat jij de enige persoon bent die stappen dient te ondernemen om te komen tot jouw doel, tot jouw toekomst visie. En geloof me, door jouw doelen na te streven wordt je niet alleen gelukkiger, je wordt er ook een sterker persoon van.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je jezelf blijft motiveren? Wel, door na te gaan wat jij écht wil, waar liggen jouw dromen en wat wil je echt bereiken. Dit kunnen grote doelen zijn, maar ook hele kleine. Het gaat er om wat het voor jou betekent om een bepaald doel te bereiken, en wat je er uit kunt halen (bijvoorbeeld: gelukkiger zijn of jezelf fitter voelen). Dus, neem het nieuwe jaar als uitgangspunt en durf jezelf uit te dagen dit jaar net een stapje meer te doen. Wees je eigen motivatie! Stel doelen op, werk eraan en denk vooral in kansen en niet in beperkingen. Je kunt meer dan je denkt! 😉

  • Remke

    Goed artikel!

  • STAY UP TO DATE