Work-out: Redenen om te starten met hardlopen

Redenen om te gaan hardlopen - Motivatie inspiratie sport blogger
Steeds vaker, zoek ik de buitenlucht op om een rondje te gaan hardlopen. Het is niet alleen een heerlijk middel om je hoofd leeg te maken, het is ook goed voor je conditie. En dat is niet alles, want er zijn nog tientallen andere redenen om te hardlopen, waaronder deze:

Hardlopen hoef je niet te leren
Natuurlijk moet je je uithoudingsvermogen trainen, maar hardlopen, dat kan je al. Een makkie dus, ook voor jou.

Het bespaart geld
Zeg maar bye bye tegen het aanschaffen van materialen of een kostbaar lidmaatschap voor de sportschool. Hardlopen doe je gewoon gratis! Het enige dat je nodig hebt is een goede outfit.

Hardlopen zorgt voor een energie-boost
Misschien kun je je het niet voorstellen, maar als je een paar kilometer in de benen hebt, heb je vaak meer energie dan wanneer je lui op de bank blijft zitten.

Eindeloos uitdagingen
Hardlopen saai? Écht niet! Met hardlopen kun je eindeloos variëren in routes en afstanden, waardoor je jezelf kunt blijven uitdagen. Zo blijf je gemakkelijk gemotiveerd en dat maakt het alleen maar leuk.

Hardlopen kan op ieder tijdstip
Hardlopen biedt geen beperkingen. Of je nu ’s morgens, ’s middags, ’s avonds of misschien wel ’s nachts wil gaan trainen. Het kan allemaal. Je bent niet verbonden aan openingstijden of starttijden.

Samen trainen
Vind je het prettig om samen te trainen? Dan is hardlopen de ideale sport voor jou. Je kunt namelijk gemakkelijk samen trainen, met een vriend of vriendin, of misschien wel met de hond.

Hardlopen is ontspanning
Je hebt wel eens van die momenten dat de deadlines je om de oren vliegen en je niet meer weet waar te beginnen. Op zulke momenten is een rondje hardlopen het beste wat je kunt doen. Je kunt je gedachten even op nul zetten, voelt je vervolgens een stuk relaxter en kunt beter met de druk van deadlines omgaan. Hardlopen zorgt voor geestelijke balans!

Outfit credits: Jogha

  • STAY UP TO DATE