Work-out: Apps voor thuis op een rijtje

De beste en leukste fitness sport apps voor thuis
Geen zin, geen tijd, geen geld. Welke reden jij ook hebt om niet in de sportschool te trainen, er is altijd een alternatief. Je raadt het al: Thuis trainen. Je hoeft de deur niet uit, het vergt minder tijd, het bespaart geld en de kers op de taart: je hoeft zelfs niet meer na te denken over de specifieke invulling van jouw training. Er zijn namelijk een heleboel fijne -en gratis- sportapps die jouw dagelijks voorzien van vernieuwende trainingssessies. Vandaag zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

1. Dagelijkse trainingen

Ideaal voor de beginners onder ons. Aangezien je zelf de moeilijkheidsgraad van de oefeningen kunt bepalen, is de drempel lekker laag. De trainingsessies zijn divers en voor iedereen te volgen. Alle oefeningen worden namelijk uitgelegd aan de hand van voorbeeldvideo’s.
Gratis beschikbaar voor iOs en Android

2. Nike Training Club
Geschikt voor ieder niveau en af te stellen op de gewenste lichaamsgroep. Om het gemakkelijk te maken worden alle trainingen uitgelegd aan de hand van een filmpje en om jouw motivatie op peil te houden spreekt de app je toe met motiverende teksten. Wedden dat jij de finish haalt 😉
Gratis beschikbaar voor iOs en Android

3. Xfit Yoga
Een eenvoudige app voor zowel de beginnende als gevorderde yogi. Aan de hand van gedetailleerde animaties worden diverse poses geïnstrueerd. Naast verschillende poses kun je ook yoga lessen volgen. Handig vind ik vooral dat je de lessen geheel kunt personaliseren op tijdsduur en moeilijkheidsgraad.
Gratis beschikbaar voor iOs

4. Runkeeper
Voor iedereen die graag zelf zijn trainingssessie bepaalt is er Runkeeper. Of je nu gaat voor een fijne run buiten de deur, traint op een loopband of gaat voor een intervaltraining. Runkeeper houdt jouw gemiddelde snelheid, afstand en intensiteit bij. Meer uit de app halen? Doe dan de betaalde update en ontvang een trainingsschema op maat.
Basis versie is gratis beschikbaar voor iOs en Android

5. FitBooster
Welk doel jij ook hebt, FitBooster is er om jou te adviseren en begeleiden tijdens het trainen. Je kunt de trainingen volledig afstemmen op jouw voorkeuren, en krijgt aan de hand van beeld en tekst gedetailleerde uitleg. Bijzonder vind ik vooral de evaluatie die standaard wordt afgenomen na iedere work-out. Als je het mij vraagt, draagt dit bij het inzicht in persoonlijke ontwikkelingen en een positief zelfbeeld.
Gratis beschikbaar voor iOs

 • Sanne

  Handig zeg. Ik gebruik normaal altijd YouTube maar ga dit ook eens proberen.

 • Lieke

  Echt iets voor mij.. Ik vind het namelijk zo zonde van mijn geld.. zo een abonnement.

 • suzan

  Ik kan de fitbooster niet vinden 😬 Helluuuuuup

  • Hi Suzan,

   Fitbooster is alleen beschikbaar voor ios. Je vindt het download linkje in het artikel.

   Liefs, Anouk

 • Oh wat een fijne apps! Heel erg handig artikel 😀

 • Imke Dijkstra

  Wow wat handig!!

 • STAY UP TO DATE