Work-out: Zo kom jij niet toe aan een dipje

zo voorkom jij een dipje - zo kom jij niet eens toe aan een dipje
Waar ik in september nog moest zoeken voor een kluisje in de sportschool, heb ik nu ruim de keus. Het is een stuk rustiger dan twee maanden geleden en dat terwijl het buiten steeds kouder wordt. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een ‘ik-heb-geen-zin-momentje’, maar stoppen nee, dat is echt een no-go. Daarom geef ik een aantal motiverende tips die er voor zorgen dat jij lekker blijft knallen en niet eens aan dipje toekomt!

1.  Trainen: een belangrijke afspraak met jezelf 
Zie trainen als een belangrijke afspraak met jezelf. Een afspraak die je niet kunt afzeggen, waardoor je jezelf wel moet dwingen om te gaan trainen. Dit heeft mij de afgelopen jaren geholpen en eigenlijk werkt dit nog steeds. Ik vind het uitvoeren van een training net zo belangrijk als verschijnen op mijn werk. Het staat in mijn agenda en ik doe het gewoon. Geloof me, als je er eenmaal op weg bent, gaat de rest vanzelf.

2. Maak het makkelijk en leuk 
Ben jij geen ochtendmens? Maak het jezelf dan niet te moeilijk, door ’s ochtends vroeg uit je bed te stappen om te gaan trainen. Ga in de avond trainen en maak je het jezelf makkelijk. Je zult zien dat trainen ook meteen een stuk leuker.

3. Zorg voor diversiteit
Routinewerk is saai. Probeer eens nieuwe producten en nieuwe trainingsvormen uit. Extra gemotiveerd wordt je van een nieuwe uitdaging. Stel je een nieuw doel of maak het nog uitdagender en schrijf jezelf in voor een nieuwe groepsles of neem eens een duik in het zwembad.

4. Geen excuses
Ik weet het. Het is even zwaar in het begin, maar als je eenmaal weer back on track bent, ga je weer net zo lekker als voor de zomer. Zet je excuses opzij en stel jezelf niet teleur. Knallen jij!

5. Beloon jezelf
Niet alleen kinderen zijn gevoelig voor beloningen, ook wij volwassenen. Stel doelen en zorg dat- wanneer je deze behaalt hebt- er een fijne beloning op je staat te wachten. Zo kun je bijvoorbeeld na een maand trainen, jezelf trakteren op een nieuwe work-outfit of dagje wellness.

6. Focus
Focus op jezelf, niet op anderen. Vergelijk jezelf dan ook niet constant met anderen. Dit kost niet alleen te veel energie, maar zorgt ook voor frustratie. Steek energie en aandacht in jezelf. Focus op jouw verandering, op jij die iedere dag sterker en fitter wordt. Bepaal zelf wat voor jou werkt. Wat voor anderen werkt, hoeft voor jou niet te werken. Probeer trots te zijn op jezelf, wat je hebt bereikt en wat je nog wil bereiken.

7. Daag jezelf uit
Soms moet je een klein beetje druk uitoefenen op jezelf. Schrijf je in voor een wedstrijd, dan heb je iets waar je naartoe ‘moet’ werken of sluit een weddenschap af met je vriend, vriendin of collega. Wedden dat jij gaat als een speer!

 • Lenneke Grooijen

  Goede tips!

 • Lotte

  Oh zo herkenbaar! Vooral nu het ’s avonds zo donker is heb ik er echt moeite mee.

 • Gaelle

  Je bent echt een inspiratie bron voor mij! Dit is precies wat ik nodig had 💪

 • Lindsey Verschuren

  Lijkt me heerlijk… Ik zit midden in een dip. Ik ga deze tips boven mijn bed hangen. Need it!!

 • Janneke Aarts

  Topper ben je!!

 • STAY UP TO DATE